Al weer 100 dagen op reis met de camper (+ de reis feitjes)

Al weer 100 dagen op reis met de camper (+ de reis feitjes)

En whoep! We zijn nu inmiddels 100 dagen op reis. Bizar ook, gewoon. We beginnen met ons campertje door Luxemburg, België, Frankrijk tot Zuid Spanje. Gaan halsoverkop terug, om toch maar de hond op te halen. Proeven volop van de Nederlandse file en gaan er als de wiedeweer vandoor naar het zuiden om via noord Spanje, Portugal in te duiken. Samengevat, tijd voor een leuke opsomming reisfeitjes. Enjoy!

Wie had dat gedacht

Wie had dat gedacht vorig jaar! Ik niet in ieder geval. Ik zat nog midden in een burn out en Robert was net zijn eigen bedrijf gestart als aannemer. We hadden ons klushuis eindelijk omgetoverd tot droomhuis. Sky zat bijvoorbeeld net een jaartje op school. En we waren verder – dacht ik – lekker gesetteld. “Waarom ga je weg?” horen we ze vragen. En waarom niet, denken wij erachteraan. Maar wat een omslag, zeg. En daarnaast ongetwijfeld de beste keuze ever!

100 dagen op reis: onze leukste reis feitjes!

En het leuke? We hebben gewoon nog meer dan het dubbele te gaan. Kommaarop… Maar nu eerst de feitjes van onze eerste 100 dagen.

+10.000 km gereden, dankzij onze camperdog

We rijden wat af. Deze km-stand is natuurlijk te danken aan de extra rit naar Nederland om de hond op te halen. We misten namelijk het schatje te erg. Het plan was om haar niet mee te nemen naar Spanje en Frankrijk, omdat ze daar niet zitten te wachten op een Stafford soort. Tijdens het rijden zagen we echter overal honden. In campers, op straat. Ook de zogenoemde “vechthonden”. Toen we in het zuidelijkste puntje van Spanje de zoveelste Stafford zagen lopen, keken we elkaar met een veelbetekenende blik aan. We gaan haar NU halen!

Kinderkoppies uit het dakraam en slapen onder 9999 sterren

Elke nacht staan we even buiten en kijken naar de sterren. Zowel midden in de bossen als op een klif bij het strand. Regelmatige floepen dan de koppies van onze kinderen door hun dakraampje heen om naar de maan en sterren te zwaaien. Wat een leven is dit!

100 dagen op reis CamperFamily

Zwaaien naar +2000 campers & bijna net zo vaak gedist worden

Enthousiast zwaaien we naar elke camper die we passeren. Ja, dat lazen wij online. Deze camperetiketten. Maar niet iedereen is daarvan op de hoogte, haha. Brommend hummen we tegen elkaar, als we voor de zoveelste keer gedist worden. Robert denkt dat deze regels alleen voor landen onder mekaar gelden. Ik wijt het maar aan de leeftijdsdoelgroep. De afstand tussen de linker en rechterbaan is soms wat ver 😉 Wat denk jij?

Meer dan 70 Polarsteps, al driftend door de stad

Polarsteps is een leuk statistiekendingetje, want je ziet precies hoe we rijden en hij zet de foto’s mooi bij de juiste plaats. Alleen van de route maakt ‘ie af en toe een potje. Alsof we soms driftend met de camper door een stad rijden 😉 Inmiddels heb ik meer dan 70 steps beschreven met gave foto’s erbij..

40x de pleepot legen en het aantal scheldpartijen daarbij blijft geheim

Water lozen, vullen en pot legen zijn de bijkomende beslommeringen van het camper leven. Het is de driedaagse taak van onze Robert. En in de ideale wereld werken alle kraantjes optimaal, zijn ze schoon en gaat de pot legen van een leien dakje zonder geknoei. Nu is een leven op reis bíjna de ideale wereld. Maar zeker niet altijd in dit geval 😉

30 (h)eerlijke reviews op Park4Night

In het begin heb ik me netjes voorgenomen (zoals een echte lijstjesperfectionist betaamd) om Park4Night bij te houden. Onze plekjes te markeren en een nuttige review achter te laten voor andere camperaars. Reken maar uit tot wanneer ik dat heb volgehouden 😉

Gemiddeld 15 x tanken & gas bijvullen

We gieten onze “Pura Vida” zo om de 600 km vol met diesel. Dat is no problemo. We hebben namelijk wel wat gedoe gehad met LPG tanken. In Spanje blijkt dus dat onze Spaanse LPG vulnippel ontbreekt. Een setje Europa LPG vulnippels is toch wel handig, haha. Toch redden we het elke keer goed met gas. Je kunt LPG lang niet overal tanken, maar gelukkig op genoeg plekken wel. Halverwege Portugal scoren we een extra normale gasfles, voor de zekerheid.

Ojawel! 10 x boeken gelezen

Misschien heb ik zelfs wel meer gelezen. Heerlijk ’s avonds voordat ik ga slapen, pak ik mijn e-reader erbij. Blij dat ik deze alsnog heb aangeschaft voor de reis. Ik was bijna zo eigenwijs om géén e-reader te kopen (want échte boeken lezen toch veel fijner). De Kobo H20 Editie 2 e-reader leest perfect! Hallo, Loes den Hollander, Linda van Rijn, Jonas Jonasson (de 100jarige man die uit het raam klom en verdween + deel 2) en de geweldige trilogie van Escobar (Onrust, Onderdruk en Ongenade). Nog leestips, mensen?

Lees ook: “Leuke boekentips voor op vakantie, om te verslinden als een tijger”

We doorcrossen 7 landen

Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal. Huh.. oja! We waren op het drielandenpunt, dus Duitsland telt ook mee. Haha.

We did it, 5 YouTube filmpjes online

Het staat nog helemaal in de kinderschoenen maar op ons YouTube kanaal laten we onze reisvideo’s zien en spreken we andere camperaars voor toffe interviews! Binnenkort komt ook de Portugal reiscompilatie van maart online en een interview met een dame alleen op reis!

En ehm.. 4x ruzie gehad

De grote-mensenruzies hè. Voor de broerzusakkefietjes, mag je er één of twee nullen achteraan plakken. Helaas horen ruzies ook bij het leven. Niet heel fijn, zo in een kleine ruimte op elkaar. En zeker niet omdat de kinderen in de buurt zijn. Maar, that’s life. En ze zien ook dat wij het weer goedmaken. Tenminste, de kindvriendelijke versie daarvan 😉

100 dagen op reis CamperFamily
Samensterk 😀

Helaas ook 3x naar de dierenarts

Ons hondenkind zit niet zo lekker in haar vel. In Nederland had ze 2x een blaasontsteking. En onderweg speelde er weer blaasproblemen op. Ze had zelfs bloed bij haar plas. We zoeken een dierenarts en ze krijgt een blaaspunctie. Het lukt maar niet en we moeten we volgende dag terug komen. Uiteindelijk wijst het onderzoek niks uit. De week erna gaan we naar een dierenziekenhuis. Ze krijgt een ultrasound en bloedonderzoek. De uitslag is goed! Er is niks geks, maar wel een infectie aan de blaaswand die met een zakje speciale brokjes zal oplossen. De dokter doet het af als stress. Niet gek als je kijkt naar onze verhuisperikelen, haar een maand achterlaten en vervolgens mee op reis nemen in een schommelende camper. Even wat extra aandacht dus! Nog hondentips om haar extra te vertroetelen?

Schattepatat. Niks vechthonds aan.

Met 2 andere gezinnen afgesproken

We spreken af met Way2Serendipity en Metdekidsopreis. Daarnaast ontmoeten we ook Travel many roads en the traveling seven. Het is namelijk superleuk om andere reizende mensen en gezinnen te ontmoeten en dat de kids met elkaar kunnen spelen in die 100 dagen op reis.

1 nieuwe website gestart

Daar lees je nu op, ons blog CamperFamily. Vanuit hier volg je al onze reisavonturen en filmpjes. Daarnaast bundelen we persoonlijk reiservaringen en tips van andere camperaars. Het is dus een gezellig platform voor Heel Veel Camperfun!

Op naar de volgende 100 dagen op reis! Schrijf jij over camperreizen op je blog? Laat het ons weten in de reacties, dan voegen we je toe aan de leestip lijst. En tot slot zijn we natuurlijk heel benieuwd hoe lang jullie nu onderweg zijn? Klets mee hieronder!

Related Post

Deel dit artikel:

8 thoughts on “Al weer 100 dagen op reis met de camper (+ de reis feitjes)

  1. Leuk zeg,wij zijn net aangekomen in Villefranche de Lauragais, op een leuke camperplaats bij mensen in de achtertuin, ook gevonden via park4night. Wij reizen met 2 Ierse (S)etters, die de camper als hun huis beschouwen. Morgen reizen we verder naar Spanje en zien wel waar we terechtkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *