Ervaar het leven bij de boer in het Portugese binnenland (3x camper plaatsen)

Ervaar het leven bij de boer in het Portugese binnenland (3x camper plaatsen)

Dat de kust van Portugal heerlijk is hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar oh, wat zijn wij verrast door het adembenemende binnenland in Portugal. De rijke natuur, met resten van indrukwekkende bosbranden. Het ongerepte en de autentieke kleine dorpjes met vriendelijke mensen die zo mooi kunnen leven in het klein. Met een diepe ademteug kijk ik om me heen. Deze 3 plekjes in het binnenland van Portugal zijn een genot voor je smaakpapillen en geven je een fantastisch ervaring midden in de waanzinnige natuur. Beleef het leven bij de boer in het Portugese binnenland.

Proef het leven bij de boer in het Portugese binnenland: Bijenfarm

Vlakbij de levendige stad Vila Real, neem je de afslag richting het berggebied. De drukte vervaagt al snel. Imposante rotsformaties onderweg geven je een gevoel van nietigheid. Deze afgelegen bijenboerderij brengt je in de sferen van een minuscuul dorpje van jaren terug. Er lijkt niets, maar wanneer je je ogen opent zie je zoveel.

De liefde voor bijen van dit ijverige gezin valt als een warm deken over je heen. Geniet van hun interessante verhaal, terwijl het water je in de mond loopt van hun eigen geproduceerde lokale honingsmaken. Het tarief is op basis van donatie. En een rondleiding tussen de bijen en een proeferij behoort tot de mogelijkheden. Adres en contact Apiberocos bijenboerderij. Toegankelijk tot 8m lengte camper.

Bij de bijenboer in het Portugese binnenland
Jummie, er zitten bijzondere smaken tussen uit lokale streken

Waan je tussen uitgestrekte wijnvelden met een bijpassende wijn

Niet veel zuidelijker, onder de kabbelende rivier Pinhao kom je terecht tussen uitgestrekte wijnvelden, hoog in de bergen. De toegangswegen voeren je langs diverse wijnroutes. Met open mond hebben wij naar de verrassende omgeving gekeken.

Bij de wijnboerderij kun je heerlijk tot rust komen op groene velden en fijn wandelen tussen de wijnranken. Daarnaast behoort een rondleiding tussen de wijnvaten, met een proeverij tot de mogelijkheden. De locatie is gratis, maar heeft geen campervoorzieningen omdat het bedoeld is als korte ervaringsstop. Adres en contact Quinta da Padrela wijnboerderij

Bij de wijnboer in het Portugese binnenland
Wat een uitzicht en lekker wandelen? Jazeker!

Ervaar het zelfvoorzienend leven als biologische boer

In de landelijke omgeving, nabij de Tempeliersstad Tomar ben je van harte welkom op Quinta das Lameiras. Het blauwe huis valt je direct op. Ervaar het  zelfvoorzienende leven tussen de schapen, kippen en eigen moestuin. In de gezamelijke familieruimte voel je je direct welkom, terwijl de kinderen spelen met de dieren en jij geniet van bijvoorbeeld sap van groente en fruit uit de tuin. Contact en adres Quinta das Lameiras biologische boerderij.

Ook leuk: “Reizen met kids in de camper? Kan prima! Bekijk de video met de persoonlijke ervaringen van een gezin op lange reis met de camper”

Bij de bioboer in het Portugese binnenland
Liefde voor zelfvoorzienend leven, mens & dier

Reizen is ervaren en het echte leven op zo’n boerderij geeft je een bijzonder kijkje in het Portugese binnenland! Vertel eens, wat voor boerderij staat écht op jouw verlanglijstje als camperplaats? Praat mee in de reacties!

Related Post

Deel dit artikel:

One thought on “Ervaar het leven bij de boer in het Portugese binnenland (3x camper plaatsen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *