Zijn je kids mee op reis? Een confronterende spiegel!(grappige kinderpraatjes)

Zijn je kids mee op reis? Een confronterende spiegel!(grappige kinderpraatjes)

Als je graag met jezelf geconfronteerd wilt worden, moet je je kids mee op reis nemen in een camper 😉 Ik glimlach breed, als ik die twee koppies uit het raam zie hangen, terwijl ze op precies mijn toontje: “Waauw!” roepen, terwijl we langs een groot meer rijden. Maar dat spiegelgedrag gaat helaas ook de andere kant op. Haha! Oops. Ik zet de meest hilarische uitspraken van onze kinderen tijdens de camperreis, voor je op een rijtje.

Kids mee op reis: Een (dikke?) stokbroodjesbuik

Het is een hete dag en we rijden verder naar het Portugese zuiden. De kids zitten in hun blote bast, luidgiechelend op de achterbank te dollen. De jongste heeft duidelijk honger en maakt de hele tijd haphap bewegingen naar zijn zus. Dan komt de aap uit de mouw. “Hé mam! Kijk is”, zegt mijn dochter en ze vervolgt: “Riff wil je een stokbroodje?”. Ze knijpt haar buik samen en de jongste hapt erin, waarna ze beide compleet dubbel liggen van het lachen. 

Eehh.. stokbrood als ontbijt went blijkbaar snel. Duidelijk verhaal. Maar wat die buik daar nu mee te maken heeft? Of eten paps en mams misschien iets teveel stokbroodjes.. 😉

Wil de grootste koukleum opstaan?

Dat zonnige in het zuiden is toch gewoon verrukkelijk. Alleen om er ’s winters te komen, moet je toch door koude gebieden heen.. En ik wil echt niet klagen hoor! Doe ik ook niet. Tot ik mijn dochter zo halverwege Frankrijk hoor: “Ik ben echt een ijspegel, asjemenou!”. Dus toch wel. Van wie zou ze die term nou hebben? 

Lees ook: “een lange camperreis voorbereiden, waar begin je?”

Nee is nee. En dat is soms strontvervelend

Het is nogal irritant als je aan het rijden bent en er zitten twee gillende kinderen achterin. Ga dan maar eens raden wie wat wil of wie wat deed. Er is soms maar één conclusie mogelijk. Niet per se een opvoedkundige trouwens. Maar hij luidt als volgt: “Jullie zijn echt strontvervelend!”

Na een rumoerige ochtend rijden, volgt een nog meer rumoerige middag in de camper. Na tien keer zeuren om snoepjes en tachtig keer mekkeren om een filmpje kijken, zeggen wij voor de duizendste keer: “Nee!”. Een bijdehante reactie van een mokkende puberkleuter volgt: “Papa is echt strontvervelend tegen mij!” Zo. Die onopvoedkundige conclusie, krijg je vrolijk in je bakkes terug gesmeten 😉

Broer-zusruzietjes, wacht maar tot jij later moeder bent!

Laten we nog even doorgaan op die dagelijkse broerzusruzietjes. In zo’n moment van die pakt dat van die (of andersom) kijk ik mijn dochter vol verbazing aan. Ze zegt op een moederlijk toontje tegen haar broertje: “Zo ik word echt dol van jou! Ik wil jou later echt niet als klein jongetje hebben!”  *Proest!!*

Maar papa zegt het ook? Rotzakjes!

We staan in zuid Spanje op een camperplaats en naast ons verblijft een gezin met 2 Duitse knulletjes. Het is een gezellige internationale bedoeling met alle kinderen, maar nu is de koek op. De kleine Duitsers pakken het speelgoed van onze dochter af. Ik hoor manlief binnensmonds mopperen: “Grrmmbl.. Rotzakjes”.

Later tijdens het avondeten in de camper, zit dochter van 5 nog wat na te klagen. Het raam richting de buurtjes staat open en subtiel verzoek ik haar even het raam te sluiten. Ze geeft voor de verandering eens netjes gehoor aan mijn verzoek. Maar niet voordat ze eerst het raam wagenwijd open zwiert en luidkeels roept: “Dág Rotzakjes!” en tot slot dus resoluut het raam dichtknalt.

Euhmm… dat was niet mijn idee van subtiel.

Altijd fijn, om zo lekker met jezelf geconfronteerd te worden. Niet alleen de kinderen leren lessen onderweg, wij ook 😉 Bijvoorbeeld een beetje op onze woorden letten.. Kunnen jullie ook zo genieten van die kinderpraatjes onderweg. Waar heb je echt om moeten lachen? En welke lessen leren jullie vooral van je kids?

RelatedPost

Deel dit artikel:

One thought on “Zijn je kids mee op reis? Een confronterende spiegel!(grappige kinderpraatjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *